Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Σάλος από την αποκάλυψη του aftodioikisi.gr. 4ωρη σταση εργασίας σε όλους τους δήμους της Αττικής


Σάλο έχει προκαλεσει το ζήτημα της παρακολουθησης των εργαζόμενων στη δημοτική αστυνομία της Αθήνας που πρώτo έφερε στη δημοσιοτητα το aftodioikisi.gr.
Το θέμα προκάλεσε την αντιδραση όλων των εργαζομενων στους δήμους της Αττικής, που σήμερα προχωρουν σε 4ωρη σταση εργασίας από 11 το πρωί εως το τέλος του ωραρίου,για να συμπαρασταθουν στους συναδελφους τους στη Δημοτική Αστυνομία.

«Η επιμονή της Δημοτικής Αρχής στην εφαρμογή του συστήματος GPS, αν δεν αντιμετωπισθεί συνολικά από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ηλεκτρονική παρακολούθηση του συνόλου των εργαζομένων στους ΟΤΑ» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr (16-4-2008)

Σκηνές «Όργουελ» στην Αθήνα καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στην αστυνομία του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.
Εντός των ημερών τίθεται σε εφαρμογή από τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, η Σύμβαση για το έργο « Σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και αποθήκευσης συμβάντων και παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία».
Συμφωνα με αυτό, από εδώ και στο εξής ο Δημοτικός Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του θα είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει online πληροφόρηση, για τις ενέργειες που έκανε, ακόμη και τη διαδρομή που ακολούθησε!

Η καταγραφή θα γίνεται με σύστημα PDA, με το οποίο θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω ασύρματου δικτύου GPS σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο της υπηρεσίας.

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι « με τον τρόπο αυτό ο Δημοτικός Αστυνομικός καθίσταται ένα ηλεκτρονικά παρακολουθούμενο ανά πάσα στιγμή και εποπτευόμενο άτομο, με τρόπο που προσβάλει την αξιοπρέπεια του, την προσωπικότητα του και παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα».

Εκφράζουν φόβο ακόμη για την υγεία τους, λόγω της ακτινοβολίας, ενώ τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι αν το σύστημα αυτό εφαρμοστεί στον Δήμο της Αθήνας, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του και σε άλλους δήμους της χώρας.
«Δεν θα αποτελέσουμε την αφετηρία για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την χρησιμότητα του συστήματος ως αμφίβολη και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εφαρμογή του συστήματος.
المزيد من القنوات | Watch more Tv