Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ" Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Πίσω έκανε τελικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης από την αρχική του απόφαση να παρακολουθούνται τα ίχνη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και αυτή τη φορά ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε διαλλακτικός. Υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Δήμου ζήτησε τελικά από την εταιρεία που θα εγκαταστήσει το επόμενο διάστημα στη Δημοτική Αστυνομία σύστημα Ηλεκτρονικής Καταγραφής Συμβάντων, να μην συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη λειτουργία που μεταφέρει στο Κέντρο το ίχνος του υπαλλήλου μέσω GPS.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε ότι ο ίδιος ο Δήμος θα απευθυνθεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να αποφανθεί για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του υπόλοιπου συστήματος. Να σημειωθεί ότι με το σύστημα το οποίο θα εγκατασταθεί τα συμβάντα που θα καταγράφει ο υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας θα αποστέλλονται αυτόματα στο Κέντρο με το τέλος της βάρδιας του.

Πάντως, η υπόθεση του συγκεκριμένου συστήματος δεν είναι καινούργια. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τον Ιούλιο του 2006 επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ.
المزيد من القنوات | Watch more Tv