Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


«ΠΑΓΩΝΕΙ» Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ2. Με τον παρόντα διοικητικό χάρτη οι εκλογές του 2010

Με τον παρόντα διοικητικό χάρτη θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές καθώς, το σχέδιο για τον Καποδιστρια2, «παγώνει» ελλείψει πόρων. Έτσι κι αλλιώς ακόμη και αν ξεκίναγαν οι διαδικασίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χρειαζόταν αγώνας δρόμου για να γίνουν οι εκλογές του 2010 με τον Καποδιστρια2.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα την είδηση που εδώ και καιρό κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά και αυτοδιοικητικά γραφεία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή την εβδομάδα θα έχω συνάντηση με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, πριν από το ετήσιο τακτικό της Συνέδριο, ώστε να εκτιμήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, ιδίως μετά την κλιμάκωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Γιατί θα πρέπει να συναποφασίσουμε με την ΚΕΔΚΕ συνεκτιμώντας όλα τα νέα δεδομένα, προκειμένου να φθάσουμε σε μία επιτυχημένη και βιώσιμη διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτό προϋποθέτει, όπως πάντοτε τόνιζα και τονίζω, να τεθούν προηγουμένως οι σταθερές οικονομικές αντηρίδες για να μη δούμε πάλι τις ανεφάρμοστες μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος, οι οποίες ξέρουμε πού οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άρα, πρώτα οι αναγκαίοι πόροι και ύστερα η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης».

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη τόσο στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, όσο και σε αυτό της ΕΝΑΕ, αναμένεται να επιβεβαιωθεί αυτή η απόφαση και από την πλευρά των αιρετών
المزيد من القنوات | Watch more Tv