Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης: Είναι γνωστή η πολιτεία και το ήθος του
ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ βαδίζει στο δρόμο της συγκάλυψης του δημάρχου


Ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαμε σήμερα μετά την επερώτηση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε μία λιτή ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «την πολιτεία και το ήθος» του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, χωρίς πάντως να αναφέρεται στο θέμα της υπεξαίρεσης.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που μέσω του γραφείου Τύπου επικρίνει τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης που «αποφάσισε να σπάσει σήμερα τη σιωπή της και την εσκεμμένη εθελοτυφλία της για όσα απίστευτα αποκαλύπτονται σχετικά με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επί δύο χρόνια το κυβερνών κόμμα ποιεί την νήσσαν, αρνούμενο να ασχοληθεί με τα πρωτοφανή οικονομικά σκάνδαλα με τα οποία βαρύνεται η διοίκηση του «εκλεκτού» του κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Και σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια ένοχης σιωπής, ήρθε με μία ανακοίνωση μερικών αράδων να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ και να επαινέσει τον κ. δήμαρχο ‘για την πολιτεία και το ήθος του’. Είναι ο δεύτερος έπαινος που απονέμεται στον κ. Παπαγεωργόπουλο, έπειτα από εκείνον που απένειμε προ ημερών ο ίδιος στον εαυτό του», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Και προστίθεται: «Η Ν.Δ. και η ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης δεν λένε κουβέντα για τα δεκάδες εκατομμύρια που λείπουν από τα ταμεία του Δήμου, δεν λένε κουβέντα για τις αυτονόητες ευθύνες του κ. δημάρχου, δεν λένε κουβέντα για την απαξίωση και τη δυσφήμιση του Δήμου στο πανελλήνιο, όπως δεν είπαν κουβέντα όλα αυτά τα χρόνια και για όλους αυτούς που προήλθαν από τους κόλπους τους («κουμπάροι», Ζαχόπουλος, κ.α.) και έγιναν γνωστοί στο πανελλήνιο με τις μη σύννομες ενέργειες τους. Με τη σημερινή του ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα επέλεξε να βαδίσει και αυτό στο δρόμο της συγκάλυψης τον οποίο χάραξε ο ‘εκλεκτός’ του δήμαρχος. Συνεπώς αναλαμβάνει και αυτό μερίδιο της πολιτικής ευθύνης για όλα τα πρωτοφανή σκάνδαλα τα οποία έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα, οικονομικά και ηθικά το Δήμο Θεσσαλονίκης. Άλλωστε το σύστημα που διοικεί την πόλη τα τελευταία είκοσι χρόνια προέρχεται από τα δικά του σπλάχνα, εκθέτει την πόλη και την κρατά σε μια ιδιότυπη ομηρεία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Στη Βουλή το θέμα της υπεξαίρεσης

Nα σημειωθεί ότι χθες 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχαν φέρει το ζήτημα της υπεξαίρεσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.GR της 13ης Μαίου.
Στο ρεπορτάζ μας είχε τονιστεί ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας αρχές της επομένης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν επίκαιρη επερώτηση».

Οι 34 βουλευτες του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Υπουργο Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο ότι δεν έκανε κανέναν έλεγχο, "αποδίδοντας ιδιότυπη ασυλία στον κ. Παπαγεωργόπουλο και στο διαχρονικό 'σύστημα' της Δεξιάς στον Δήμο" και την Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη Πετραλιά γιατί "ουδέποτε κινήθηκε για την διερεύνηση και την διασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης".

Β.Παπαγεωργόπουλος: Προσπαθούν να σώσουν την Αράπογλου!

Επιχείρηση "σωτηρίας" της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου "η οποία οδηγείται την 28η Μαΐου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης με τη βαρύτατη κατηγορία της συκοφαντίας", καταλογίζει στους 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έκαναν επερώτηση για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Προσθέτει δε ότι το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

"Το ΠΑΣΟΚ των ``δανεικών``, το ΠΑΣΟΚ της κ. Β. Παπανδρέου που στην περσινή Εθνική συνδιάσκεψη δήλωσε ευθαρσώς ``Κάποιοι πλούτισαν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ``, το ΠΑΣΟΚ του κ. Ε. Βενιζέλου που είπε, ``Εξετάστε αν το επίπεδο ζωής του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, συνάδει με τα εισοδήματά του`` κατέθεσε επερώτηση εναντίον ενός δημάρχου, υποβαθμίζοντας ακόμη και αυτόν τον θεσμό του Κοινοβουλίου, για να σώσει την κ. Χρ. Αράπογλου η οποία οδηγείται την 28η Μαΐου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης με τη βαρύτατη κατηγορία της συκοφαντίας", αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Και προσθέτει: "Οι πάντες αντελήφθησαν τα προφανή κίνητρα της επερώτησης, οι πάντες αντελήφθησαν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει τις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ύβρεις και συκοφαντίες της κ. Χρ. Αράπογλου προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τις βαπτίσει ``πολιτική κριτική``, όπως επίσης οι πάντες γνωρίζουν ότι όποιος κλέβει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και απολύεται και του καταλογίζονται τα υπαιξερεθέντα και οδηγείται στην φυλακή.

Το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη".
المزيد من القنوات | Watch more Tv