Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ το θέμα Παπαγεωργόπουλου


Στη Βουλή ετοιμάζεται να φέρει το ΠΑΣΟΚ τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την υπεξαίρεση των 20 εκατ. ευρώ που επιρρίπτει ευθύνες μόνο σε δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και όσα προκύπτουν από την απάντησης της υπουργού Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.


Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αρχές της επομένης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν επίκαιρη επερώτηση, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ζητήσουν να κληθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μάλιστα, η Χρύσα Αράπογλου καταγγέλλει το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί δεν έχει δώσει ακόμη το πόρισμα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Ποιος θα αναπληρώσει τα 20 ή 30 ή 40 εκατ. ευρώ που εκλάπησαν από τα δημοτικά ταμεία; Θα τα πληρώσουν και αυτά οι Θεσσαλονικείς μέσα από υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών που συνηθίζει να επιβάλει;», διερωτάται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια».

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τις απαντήσεις της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη Πετραλιά προκύπτει ότι το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 300.000 ευρώ έχει επιβαρύνει το ταμείο λόγω των προστίμων από τη μη έγκαιρη καταβολή των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα η κ. Αράπογλου κάνει λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις κακοδιαχείρισης και κρυφά χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
المزيد من القنوات | Watch more Tv