Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Πρώτο Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η "Αυτοδιοίκηση.gr" για τα Δημοτικά Πανεπιστήμια

Τσίπρας προς Κακλαμάνη: "Λειτουργείς ως Υπουργός"!
Κακλαμάνης προς Τσίπρα: " Λειτουργείς ως Αρχηγός"!


Πρώτο Θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, εγινε το θέμα του "Αυτοδιοίκηση.gr" για τα Δημοτικά Πανεπιστήμια. Το ζήτημα ετέθη προημερησιας διαταξεως από τον Κώστα Σκανδαλίδη.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης,επικαλέστηκε το ρεπορτάζ του "Αυτοδιοίκηση.gr", λέγοντας: " Εγώ εξέφρασα μια προσωπική άποψη για το πανεπιστημίο, όμως όπως διαπιστώνω από την Αυτοδιοίκηση.gr, ακόμη και ο προκατοχος μου στην ΚΕΔΚΕ κ. Κουκουλόπουλος, τονίζει ότι δεν υπάρχει Συνταγματικό ασυμβίβαστο για τη λειτουργία Πανεπιστημίων από τους δήμους".

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την οργή του Δημοτικού Συμβούλου και προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα,ο όποίος κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για ταυτιση απόψεων.

Στη συνεχεια, ακολουθησε ενας εκρηκτικός διάλογος:

Α.Τσίπρας: Δεν ψήφισαν Δήμαρχο οι Αθηναίοι για να ασχολείται με την κεντρική πολιτική σκηνή. Τόσα χρόνια υπουργός στην κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να θεωρείτε δευτερεύοντα θέματα την καθαριότητα και το πράσινο και για αυτό ασχολείστε με τα πανεπιστήμια.

Ν. Κακλαμάνης: Προφανώς λόγω του ότι περιοδεύετε στην επαρχία λόγω των πολλών υποχρεώσεων σας δεν έχετε παρακολουθήσει τι έχει γίνει στην Αθήνα τόσο καιρό.

Α. Τσίπρας: Λειτουργείτε στο θέμα αυτό ως υπουργός της κυβέρνησης.

Ν. Κακλαμάνης: Δεν ξέρω αν λειτουργώ σαν υπουργός της κυβέρνησης, εσείς όμως σίγουρα λειτουργείτε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σαν δημοτικός σύμβουλος.
المزيد من القنوات | Watch more Tv