Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Ψυττάλεια: Το μεγάλο στοίχημα για πράσινη Αττική

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Νερό; Δεν υπάρχει αρκετό; Και όμως…
750.000 κυβικά μέτρα χύνονται κάθε μέρα στον Σαρωνικό


750.000 κυβικά μέτρα επεξεργασμένων λυμάτων, κατάλληλα για βιομηχανική χρήση, άρδευση καλλιεργειών, πάρκων και αναδασωτέων εκτάσεων, χύνονται καθημερινά στο Σαρωνικό.
Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.GR φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της εκμετάλευσης των επεξεργασμένων νερών της Ψυττάλειας που μπορούν να κάνουν το όνειρο για μια πράσινη Αττική πραγματικότητα.

Τα επεξεργασμένα ύδατα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις αναδασώσεις των ορεινών όγκων (Ποικίλο όρος, Πεντέλη, Υμηττός) και κυρίως για τα πάρκα της Αθήνας που σχεδιάζονται, όπως είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ο Ελαιώνας, ο Φαληρικός Όρμος, ο παλιός Ιππόδρομος κα.

Από τα 750.000 κυβικά ημερησίως -που βεβαίως δεν πάνε «χαμένα» αφού έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ο Σαρωνικός-, μόνο 50.000 επαναχρησιμοποιούνται και οδηγούνται με αγωγό στη Σαλαμίνα

Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ είναι η προώθηση ενός προγράμματος για την εκμετάλλευση αυτού του υδάτινου πλούτου.

Οι προτάσεις δεν λείπουν, υπάρχουν πολλές. Όπως η κατασκευή ειδικού αγωγού που θα συνδέσει την Ψυττάλεια με το Πέραμα.Από εκεί και μέσω της κατασκευής δικτύου αγωγών και δεξαμενών θα μπορούσαν να οδηγηθούν τα επεξεργασμένα νερά σε κάθε δήμο και να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση των πάρκων .


Μία δεύτερη πρόταση προβλέπει τη δημιουργία Κέντρου Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα, που θα επεξεργάζεται τα υγρά απόβλητα πριν αυτά φτάσουν στην Ψυττάλεια. Τα ύδατα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των περιοχών από τον δήμο της Αθήνας και κάτω, ενώ για τα βόρεια προάστια έχει προταθεί η εκμετάλλευση των επεξεργασμένων υδάτων του Βιολογικού Καθαρισμού της Μεταμόρφωσης.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ανάλογες λύσεις μπορούν να προωθηθούν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας όπου λειτουργούν δευτεροβάθμιοι βιολογικοί καθαρισμοί.
المزيد من القنوات | Watch more Tv