Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Όχι στην επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ. Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων και φορέων


Μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς την ηγεσία των ΕΛΠΕ να εγκαταλείψουν άμεσα τα σχέδιά τους για την γιγάντωση και εδαφική επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ έστειλαν οι Δήμαρχοι του Θριασίου, ο Νομάρχης, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και οι πολίτες του Θριασίου σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.

«Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση. Ξεχάστε την επένδυσή σας. Οι μελέτες σας διαψεύδονται από την καθημερινότητά μας. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και τον νομικό αγώνα για την ακύρωση των σχεδίων» τόνισαν όλοι οι ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων του Θριάσιου.

Παρέστησαν οι Δήμαρχοι του Θριάσιου και της Μεγαρίδας: Αμπατζόγλου Γ- Ελευσίνα (κεντρικός ομιλητής ), Κριεκούκη Ι. – Μάνδρα, Ρόκκας Θεόφιλος – Μαγούλα, Μελετίου Ν. – Ασπρόπυργος , Φωτίου Σταύρος – Ν. Πέραμος και Στρατιώτης Δ.- Μέγαρα. Χαιρέτισαν ο Νομάρχης Δυτ. Αττικής κ. Αρ. Αρκουδάρης , ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτ. Αθήνας Λ. Μίχος , και οι Βουλευτές Αττικής Ντ. Βρεττός ( εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ) και Θαν. Λεβέντης ( εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ) . Παρέστησαν επίσης η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και πλήθος Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων και εκπρόσωποι φορέων του Θριασίου.

Ο αποκλεισμός της ανατολικής πύλης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ διήρκεσε 20 ώρες. Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στις 8 π.μ ώρα και έληξε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Πάνω από 1.000 πολίτες κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης πάνω στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, έξω από την ανατολική πύλη του Διυλιστηρίου, παρά τις άστοχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας.
Η ολονύχτια διαμαρτυρία ξεκίνησε με χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ομιλίες και χαιρετισμούς. Επακολούθησε συναυλία διαμαρτυρίας με τον Βασ. Παπακωνσταντίνου και μεταμεσονύχτιο λαϊκό πρόγραμμα έως τις 4.00 το πρωί της Κυριακής μέσα σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον από τις οσμές υδροθείου και μερκαπτανών που αναδύονταν από το διυλιστήριο .
المزيد من القنوات | Watch more Tv