Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Έχασε τη μαχη με την επάρατο νόσο. Έφυγε ο Αντώνης Στρατάκης


Απεβίωσε, σε ηλικία 62 ετών, ο νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Αντώνης Στρατάκης υπήρξε ενας ακέραιος άνθρωπος, ευθύς, λεβέντης, με μεγάλη αγάπη για την αυτοδιοίκηση και τον τόπο του.Ήταν αγαπητος από όλους και η απώλεια είναι μεγάλη για το Λασίθι,την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση.Η κηδεία του Αντώνη Στρατάκη θα γίνει δημοσία δαπάνη, αύριο Κυριακή, από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στον Άγιο Νικόλαο στις 2 το μεσημέρι. Ο Αντώνης Στρατάκης ήταν πτυχιούχος της Παιδαγωγικής ακαδημίας Ηρακλείου και του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης όπου μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στην ειδική Αγωγή. Υπηρέτησε ως διευθυντής σε διάφορα σχολεία στους νομούς Έβρου και Λασιθίου ενώ εκπροσώπησε κατ' επανάληψη το σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου - Οροπεδίου σε διάφορα συνέδρια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Με την εφαρμογή του νόμου 2218/94 για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πήρε μέρος στις εκλογές του 1994 και 1998 όπου εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος με αρκετά υψηλά ποσοστά. Την τριετία 1995 - 1997 υπηρέτησε το θεσμό ως Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου ενώ από το 1998 μέχρι το 2002 υπηρέτησε ως Αντινομάρχης Λασιθίου. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Χρημάτισε, επίσης, πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Υποστήριξης και Τεκμηρίωσης του Νομαρχιακού έργου και θεσμών, καθώς και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου. Εξελέγη Νομάρχης Λασιθίου το 2002, με ποσοστό 52,5% από την πρώτη Κυριακή, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη Νομάρχης Λασιθίου το 2006 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επίσης από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 53,3%. Πρόεδρος της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε." από το 2003 μέχρι σήμερα. Ήταν παντρεμένος με τη Ζαχαρούλα Πυθαρούλη και είχε δύο γιους.
المزيد من القنوات | Watch more Tv