Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Αρχίσανε τα … όργανα! Δημοψήφισμα στο Πυθαγόρειο Σάμου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Έντονες αντιδράσεις και στην Ανατολική Αττική

To πρώτο δημοψήφισμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, θα διενεργηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Πυθαγορείο της Σάμου, μετά από την σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι κάτοικοι του ιστορικού δήμου αντιδρούν με τη προοπτική συνένωσης του Πυθαγορείου με άλλο δήμο και αυτό αναμένεται να καταγραφεί την άλλη Κυριακή.

Οι κάλπες θα ανοίξουν την ανατολή και θα κλείσουν στη δύση του ηλίου.


Ανατολική Αττική: Επιστρέφεται ως...απαράδεκτο!

Αντιδράσεις και μάλιστα υπερκομματικές, σημειώνονται και στην Ανατολική Αττική, όπου πριν από λίγες μέρες οι δήμαρχοι των Μεσογείων συγκεντρώθηκαν στην Παιανία και αποφάσισαν:

1. Να απορριφθεί και να μην αποτελέσει βάση διαλόγου η μελέτη του Ι.Τ.Α. ως αντιεπιστημονική, μεροληπτική και εκτός πλαισίου και φιλοσοφίας της Διοικητικής μεταρρύθμισης.
2. Να γίνουν γνωστές οι απόψεις του Υπουργείου Εσωτερικών και
3. Η Διοικητική μεταρρύθμιση να ισχύσει για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και να στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια (τα οποία μπορεί να είναι πληθυσμιακά, χωροταξικά, πολιτιστικά, ιστορικά, εδαφολογικά, τάσεις ανάπτυξης, υποδομές κ.τ.λ.)

Στη συνάντηση πήραν μερος οι Δήμαρχοι Κορωπίου κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Παιανίας κ. Δημήτριος Δάβαρης, Σπάτων κ. Αθανάσιος Τούντας, Γέρακα κ. Αθανάσιος Ζούτσος, Γλυκών Νερών κ. Γεώργιος Σιώκος, Μαρκοπούλου κ. Φώτης Μαγουλάς, Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου, Αναβύσσου κ. Σάββας Γκέραλης, Αρτέμιδος κ. Γεώργιος Αλτιπαρμάκης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κουβαρά κ. Σταμάτης Γκίνης, Σαρωνίδας κ. Ανδρέας Πέγκας, Παλαιάς Φώκαιας κ. Εμμανουήλ Τσαλικίδης, Πικερμίου κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, καθώς επίσης και οι Βουλευτές κ. Απόστολος Σταύρου, Νικόλαος Καντερές, Αθανάσιος Μπούρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ και κ. Γ. Γκιόκας του Κ.Κ.Ε.

المزيد من القنوات | Watch more Tv