Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


Στα μαλακά ο δήμαρχος που σταμάτησε τη λειτουργία ξενώνα ψυχικής υγείας

Στα μαλακά έπεσε ο δήμαρχος Μυγδονίας του νομού Θεσσαλονίκης, Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης γιατί παρεμπόδισε τη λειτουργία ξενώνα για ψυχικά ασθενείς στο Μελισοχώρι.

Ο δήμαρχος κρίθηκε ένοχος ηθικής αυτουργίας για παρακώλυση κυκλοφορίας και φθορές που σημειώθηκαν σε σωληνώσεις ύδρευσης του ξενώνα του προγράμματος «Ψυχαργώς» που επρόκειτο να λειτουργήσει το 2003 στο δημοτικό διαμέρισμα Μελισοχώρι.

Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης έξι και οκτώ μηνών με αναστολή, αντιστοίχως, σε δύο χειριστές σκαπτικού μηχανήματος, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστραφεί το κομμάτι του δικτύου ύδρευσης που θα έδινε νερό στον ξενώνα. Οι δύο χειριστές καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2003, όταν το κτίριο στο οποίο θα φιλοξενούνταν ο ξενώνας στο Μελισοχώρι, βρισκόταν υπό κατασκευή. Τελικά, ο ξενώνας δεν λειτούργησε ποτέ, αφού υπέστη βανδαλισμούς και εκτεταμένες φθορές από αγνώστους, στο διάστημα από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου του 2003.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε αποζημίωση ύψους 160.000 ευρώ στους δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου, στους οποίους ανήκει το κτίριο όπου επρόκειτο να στεγαστεί ο ξενώνας.
المزيد من القنوات | Watch more Tv