Βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisi.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη (portal) η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Έχει στόχο να εισαγάγει το διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή ενημέρωση και περιλαμβάνει συνεχή πρωτογενή ροή ειδήσεων για ό,τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση: Πληροφορίες για τη δράση των Υπουργείων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς και τις δραστηριότητες των ίδιων των φορέων της: Των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων.


«Λουκέτο» την Τρίτη στο Δήμο Πολίχνης για τα προβλήματα στη σχολική στέγη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 η Πανπολιχνιώτικη εκδήλωση ενάντια στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πολίχνης και γενικότερα η χώρα στο θέμα της Παιδείας. Το φαινόμενο της διπλοβάρδιας που έχει φτάσει στο 45% στη πόλη μας, η έλλειψη σχολικής στέγης υποδομών, και εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και η ανυπαρξία της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας , είναι τα βασικά αιτήματα που διεκδικεί ο Δήμος Πολίχνης και οι δημότες του.

«Οι υποσχέσεις ,τα πλούσια λόγια και το φτωχό έργο, όσο αφορά την λύση των προβλημάτων θυμώνουν και εκνευρίζουν την τοπική μας κοινωνία. Οι πάντες γνωρίζουν, ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό δεν είναι τοπικό και ο Δήμος δεν προγραμματίζει, δεν κατασκευάζει σχολεία, την ευθύνη έχουν διαχρονικά αυτοί που χρόνια ολόκληρα μιλούν για μείωση αριθμών και κατάργηση της διπλβάρδιας.Την υπόσχεση των «έξυπνων σχολείων» οι πολίτες αυτής της πόλης τη βλέπουν ως μακρινό όνειρο. Ας χρησιμοποιήσουν λοιπόν, την εξυπνάδα τους, να βάλουν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2009 αυτά που αφορούν τους πολίτες και την πόλη μας. Η αξιοπιστία των πανελλήνιων εξετάσεων μπαίνει σε δοκιμασία εξαιτίας της διπλοβάρδιας και αδικεί τους μαθητές και μαθήτριες των λυκείων μας. Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 βάζουμε «Λουκέτο» στο Δήμο, απέχουμε από τις εργασίες και δηλώνουμε πως αυτή η πόλη δεν εμπαίζεται πλέον, δεν τρέφεται με υποσχέσεις αλλά αυτοδίκαια ζητά αυτά που της ανήκουν». Δήλωσε ο Δήμαρχος Πολίχνης κ. Κώστας Θεοδωρίδης στην ομιλία του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ κ. Μυταφίδης Τριαντάφυλλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Μαγκριώτης, η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Καλαντίδου Σοφία, ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Κουράκης Τάσος και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Τρεμόπουλος
المزيد من القنوات | Watch more Tv